KRONEN

Een kroon wordt over een abutment en implantaat geplaatst. Het vormt het aangezicht van de nieuwe tand. Kronen kunnen op verschillende manieren worden opgebouwd. Een kroon kan volledig worden opgebouwd uit porselein, dit is een zirconium kroon. Een kroon kan ook een E-MAX CAD OF E-MAX PRESS onderstructuur hebben, welke vervolgens wordt opgebakken met een porseleinen buitenlaag. Voor het opbakken van de porseleinen buitenlaag gebruiken wij E-MAX CERAM.

 

Bij TTL Meissen vervaardigen wij het porselein op de kroon door middel van chairside opbakken. Hierbij is de patiënt langere tijd aanwezig in het laboratorium om zo in overleg de perfecte vorm en kleur voor de kroon te bewerkstelligen

ZIRCONIUM KROON

Een zirconium kroon is volledig van porselein. Dit betekent dat de kroon vrij is van metaal waardoor er geen donkere randen zichtbaar zijn en de kroon ook geschikt is voor personen met een metaal allergie.

 

Bij TTL Meissen wordt een zirconium kroon vervaardigd met de Zircon Zahn M1 Heavy Wet. Door middel van een 3shape scanner worden de gipsmodellen ingescand en met behulp van de software wordt de onder structuur gedesigned. Vervolgens worden de modellen binnenshuis uitgefreesd in de Zircon Zahn M1 Heavy Wet. Als de modellen vervaardigd zijn wordt het opgebakken met opbak keramiek. Voor het opbakken met porselein gebruiken wij EMAX-Ceram en Creations.

E-MAX CAD

Een E-MAX CAD is een blueblock onderstructuur voor een kroon welke sinds 2011 op de markt is. Het dankt zijn naam aan het blauwe blok wat de basis vormt van deze kroon. Vaak wordt deze onderstructuur aan het einde van het proces opgebakken met porselein (E-MAX CERAM), zodat de buitenkant van de kroon bestaat uit een porselein laag.

 

Bij TTL Meissen wordt een E-MAX CAD onderstructuur gefreesd uit een blokje lithiumdisllicaat-glaskeramiek. Dit wordt vervolgens wordt gesinterd in de porselein oven. Tot slotte wordt de kroon gekristalliseerd en gesteend. De apparatuur die hiervoor wordt gebruikt zijn o.a. de Zirkonzahn M1.

E-MAX PRESS

Een E-MAX PRESS is een onderstructuur voor een kroon welke wordt gemodelleerd in was. Vervolgens wordt de onderstructuur ingebed en geperst. Tot slot wordt deze onderstructuur opgebakken met porselein (EMAX-CERAM), waardoor de buitenkant van de kroon bestaat uit een porselein laag. Deze techniek van kroonvervaardiging worden tevens gebruikt voor onlays en inlays.

 

Het basismateriaal van de E-MAX Press onderstructuur is, net als de bij de E-MAX CAD, een blokje lithiumdisllicaat-glaskeramiek. Het enige verschil is dat E-MAX Press onderstructuren worden geperst in plaats van gefreesd. De apparatuur die wordt gebruikt voor het persen van de onderstructuren is de Dekema Press-i-dent.
TTL Meissen is gespecialiseerd in het vervaardigen van kroon en brugwerk voor implantologie. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u meer weten over onze kronen? Neem dan gerust contact met ons op.

    Sorry, no posts matched your criteria.